Dashboard | +Follow

belogretakciknerty

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Thursday, September 14, 2017

Kistot (Tb) : bermula

Mungkin dari sepatah perkataan rindu bermula detik detik sayang dan akhirnya rindu yang tidak pernah berhujung.

Kalau manusia bisa pupuk rasa kasih sayang tanpa membenci kenapa tidak kita berbuat begitu lagi sayang? Tidakkah kau rasakan sayang aku masih dalam?


Friday, August 25, 2017

Overthink maybe.

Just my opinion dan luah rasa~~

Okay ini pasal relationship. You know at my ages now there is no more cinta monyet putus sambung putus sambung. Yang ade boleh jadi putus terus atau terikat mati dgn status sah dan halal. Since i looked at so many medium esp facebook tibe tibe aku rasa macam takut nak kahwin padahal i start to dream a simple yet memorable wedding for us. Yes, aku dan dia pernah bercerita mengenai hal2 mcm tu. Aku tengok aku baca byk sgt statistik kes cerai and most of it because of orang ketiga. Masa bcinta kena curang pon sakit tu tak dapat tahan inikan masa dah berumah tangga nnt. Kes suami cari "betina" lain pon banyak. Imagine kalau kau yg kena. Aku tiba tiba jadi takut, dan always terfikir betul ke he's the right one? Aku bukan hilang kepercayaan kt org yg btol2 aku sayang skrg ni bukan cuma it just come across my mind. Bersediakah aku? Aku nak buat istikarah pon aku takut sb aku takut Allah tunjuk bkn die. See, sayang btol aku kt die kan? Tp aku percaya aku yakin segala bnd dh ditetapkan, kalau bukan tetap jugak bukan. Dlm perhubungan kepercayaan tu penting, aku percaya dia. Ya aizudin, i trust you. Doa aku moga Allah tunjuk semua ni mana yang terbaik buat aku dan dia. Have faith. Kadang2 fikir lebih pon tbe2 aku jd lali yang aku tahu aku akan bertahan untuk bagi kebahagian. Semoga dia pon sama, semoga Tuhan sama. Moga kami diberi jalan sebaiknya. InsyaAllah. 💕

Sunday, August 20, 2017

Just you.

Please know that..

💕ily
 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak