Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: 10 Perkara Kalau Lelaki Cakap

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Wednesday, April 27, 2011

10 Perkara Kalau Lelaki Cakap

 hye darl..
jom baca note dr Zunnur Anwar,
 cam best je nie,aku pon dgn selambe share ^_^  
1.Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek    Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.
2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.    Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.
3.Kalau lelaki kata:  kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.     Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb      laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.
4.Kalau lelaki kata: eh....u call ekk?sori.ttdo td.     Maknanya: ye,memang kami tdo pon.
5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni...nanti i free i call u, kay?     Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.
6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.  Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je.x semestinye kene lawa.
7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macamana pun.     Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat nak tggu.
8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal..     Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.
9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla..     Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak comel ble mrajok.kihkihkih
10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what?       Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand musti tggi pnye.nk jage standard la kate kan.
*punye la senang nk pham ayat lelaki.direct je kan.so,jgn pk bukan-bukan ea.. <--- kata die la.
kata aku : aku baru tau sekarang,HAHA. pompuan lebih complicated dari laki..tp klu dah slumber sgt smp girl pon xbole nk faham faham jugak mmg tak ke mana ^_^
aku nak tanya nie,if boy cakap die syg kita,so mmg betul la die syg kite?cmtu? ehhh.malu malu. HAHA
then if boy ckp "anggap sy dah mati" so mmg die dah mati la kan kan kan?ok ok,mne kubur?nak ziarah.HAHA. langsi tak? lu langsi,lu mati la. ape aku kesah?
-sekian-

1 comment:

myaChumeL said...

HAHA. yes,that's it.. boys r always straight to the point. how bout yg ta mluahkn syg tu tp die tnjukkn, mean die syg la ek?

 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak