Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: D.I.Y -Vintage Maxi Skirt

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Friday, April 29, 2011

D.I.Y -Vintage Maxi Skirt

hello girls :)
boys pon bole la baca if nak.HEEEE.
Okay,today sy bukan nak bg tutorial cmne nak buat Vintage maxi skirt pon just an idea tok korang yg nak maxi skirt tapi nak beli je kat on9 shop -SOLD OUT.
saya lah salah seorang mangsa.
so,disebabkan punya idea yg agak brilliant-ehh pasan!
plus nak maxi skirt yg muat muat utk sy,maklumla sy kurus kering then pendek,
sy pon telah pergi ke KAMDAR utk beli kain plain tok wat maxi skrit nie.

belilah yg agak menepati bajet anda ^-^
sy beli kain jenis cotton japanese polyster 2 ela saje,kale pink la kan kte nk nmpk ayu ayu gitu.
kahkahkahkah.
dah tue nk japanese jugak.HAAHAHA.
ops,lupe nk ckp belilah kain cotton yg agak lembut byk type kat pasaran tue.
kalau beli yg keras..keras ke?kasar kot or tebal sgt nnt pakai xselese pulak.
ikot kesesuaianlah yer :)

Scha- she gorgeous!
okey girls cm gini lah :)
cute kan?
then if ma korang bukan tailor cam ma sy boleh la korang anta kat kedai jahit.
jahit skirt nie simple je sbb tak perlu nak cut potongan yg byk.
tak perlu la korg nak anta kat butik butik mewah or suwoh HATTA DOLMAT yg buatkan mmg melayang la wang ringgit tue..
paling mahal pon rm50 tu pon yg ade klas skit kedai jahit tue
kedai yg bse bse just rm 18 je..upah jahit je kan.(sy dah survey)
if ma sy jahit mestilah FREE,hehe.

*
*
*
*
*
*
*
*
loading complete

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

MAAF.hanya skirt dipamerkan kerana saya tak secantik Scha :)     



HEHE,cam gini la jadinya.gambar tak bpe nak cantek pulak dah.
lebih kurang okeyla nie kan.
  klu sya setinngi Scha bolehla nmpk cantek cm gambar die tu tp tak r.
 HAHA.
tu je.
sekian ^_^

1 comment:

Anonymous said...

xde tutorial ke?hee

 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak