Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: today : insidious

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Wednesday, June 01, 2011

today : insidious

arini tengok wayang dengan adik.jarang betul tengok wayang berdua dgn adik aku yg byk songeh nie.
haissshhh,di sebabkan kesian,dah die ajak tengok wayang tga cuti sekolah nie..aku pon temankan jelah.
lagipun die yang belanja..nampak tak yang aku xde duit?AHAHAHAHA.

Insidious?
tersembunyi dan membahayakan?
panjang pulak terjemahan makna insidious nie.hehehe.

nak tau?aku tengok sambil scarf aku tutup muka.HAHA.
penakut betul.

first start ceta nie..bosan asa nak tido je tapi dah suku ceta asa cam nak wat wat tido.seram pulak!

jap eahhh,aku refresh blek sal ceta nie walaupun aku tak bape nak tengok lah.hehe.

okey,cetanya sal sorg budak lelaki yg baru pindah rumah dgn famili die..
tengah dok main main ade sore aneh yg panggil die naik ke atas bilik loteng uma die nie.
tengah nak hidupkan suis lampu yang agak tinggi,terjatuh dari tangga. lebam kepala die.
esoknya die koma,bukan koma kot ni lah yg dikatakan insidious.
jasad ada,tapi roh die berlegar legar pergi tempat lain sampai tak jumpa jalan blek.
entahlah,aku pon tak faham.
okey jap,jasad die ni pulak ada benda jahat lagi best cam setan lah yang nak tujuan die tok wat benda jahatla kan..bukan benda ni je tapi roh roh lain yang nak hidup semula..
di sebabkan die tak boleh balek ke jasad sendiri,bapak die kena masuk jugak dalam dunia lain ni.
bapak die pon sama jugak,time kecik ade benda yang slalu ikot n nak die.
lastnya,budak ni dapat diselamatkan oleh bapak die sendiri dan sedar dari koma tue.
tapi bapak die pulak yang terperangkap then jasad die di take over oleh roh pompuan jahat.

tu jelah,aku tak tau nak ceta cmne.
aku bagi 6 bintang lahhh,best sebenarnya.tak rugi pergi tengok.
aku mmg nak tengok dari awal ceta ni kua tapi bila dah masuk dlm panggung tue..
tutup tutup muka pulak.
sound effect die mmg terbaik.dup dap dup dap ble tengok.
hantu tak seram yang seramnya benda jahat tue.kaler merah lak tue.

adik aku cakap : "tengok jelah,tayah nak tutup tutp muka"
HAHAHAHAHA.

sebenarnya nak tengok KARAK,tapi tiket habes.
2nd choice nie pon boleh tahan best.
tu je,pergilah tengok ^___^

nota jari : maaf maaf maaf,betul betul tak ingat nama watak watak ceta nie. haisssh! pelupa!

No comments:

 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak