Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: bestfriend = lover ?

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Friday, July 29, 2011

bestfriend = lover ?

spontan kata jujur kata dari aku-cik nerty.
selamat membaca,tanak bace pon takpe. hihi
just nak share tentang persahabatan.dari mata hati aku yang dah hidup hampir dua puluh tahun .
enam belas bleh tak? haha.

korang korang korang!
penah tak korang suke or fallin in love dgn bestfriend korang sendiri?
penahtakpenahlantakkoranglakan?
perhhhciknertymintakpenampar! heeee. jgn marah.

aritu kan aku tak ingat ari ape.aku dok buka youtube dengar lagu auburn-bestfriend sedap jugaklah and lirik die awesome. yeke?sukeatila nak cakap ape. hah! pasal friendship..eh pasal someone yang suke kat bestfriend sendiri. best ape.cool ke? taktahutakpenahrasa. haha. ce dengar ;)


okey.time tuh kan aku sign in akaun youtube aku.aku dengan bestnye bace komenkomen yang ade dan lagi best aku pon post komen gak. perhhh.kunun nak sepiking skitla kan.bukan selalu.saje gedikgedik. aku komen berbunyi begini. kalau aku tak lupe. haha. lebih kurang camgini.

"i cant love my bestfriend more than a friend because i am too scared to lose him. i love him more than a lover"

best tak ayat aku. aku seyes ni. mmg aku sayang sangat bestie aku tu haaaaa. jgn sengehsengeh sgt lah!
aku ingat takde spe nak bce or feedback aku. ade gak manusia ni reply and tag name aku. ni die kate..

"@suenerty the same thing is happening to me!! when people ask if him   likes me he says " i love her as a sister" and i get tears in my eyes :(" 

die cakap cam gitu lah tapi aku tak balas ape dah sebab aku taktahu nak kate ape. haha. ape seh? kesian kat die kan? bestfriend die cakap camtu. kenapa boleh suke bestfriend sendiri? means jatuh hati.macam pelik sangat pulak. 

bagi aku tak salah pon if terjatuh hati kat kawan baik sendiri. sebabnya simple je. kate pon kawan baik mst dialah yang ade time susah and senang kan? dekat dengan kita. rasa dihargai. kadangkadang bf or gf kita pon tak se"care" bestfriend kita. ehhh. ditegaskan bahawa sekiranya bestfriend anda seorang yg berlainan jantina dgn anda dan anda terjatuh hati dengan dia ye bukan sejenis ye. hehe.

meh ceta skit pasal aku dengan bestie boy aku la kan. aku dengan die sangat baik. baik ni selalu gaduh tahap karma. jeles punye pasal. haha. aku tak boleh nak dengar sore slow die or tga marah mesti nak tergelak seh. seyes kelakar sebab die selalunya fun to be. aku selalu gedik and mengada ngada dengan die. annoying kan?
ye ye. mmg pon. HAHA. selalunya perkataan sayang selalu je aku sebut sebab nak bagi bestie aku cair. *die bace nak muntah* believe me. hihi. seyes cakap jujur. aku mmg sayang die pon. kau tak sayang kwn sndri? pegi bunoh diri.

korang penah tengok ceta indonesia tajuk die "kawen masal" maksudnye kawen ramairamai. dalam ceta ni ending die la due orang kawan baik akhirnya berkahwin sebab saling suke and sayang. untungkan? dapat kawan baik sendiri yang selalu care dekat diri kita.pastu dah lama kenal dah masak dgn perangai kita. sweet seh. kan kan? so ade pasang angan angan nak kawen ngn kawan sendiri? aku takde sebab klu kawen dgn kawan sendiri maksudnye aku kawen dengan orang gila. HAHA.

"Persahabatan satu janji yang d buat dlm ati x dapat
d tulis x dpt d baca nmun x kn tpisah dek jarak
xkn brubah dek mase skali kte berkawan selamanye tetap kawan.."


bagi sesiapa yang jatuh hati dengan kawan sendiri baik terus terang mane tau dia pon suke ang jugak. HAHA. takpon test satu soalan nie. "kita saling sayang,selalu ada susah senang. kita nie dah macam pasangan kekasih kan?" kalau bestfriend  korang jawab " kalau ade jodoh kita tak kemana" korang jangan sentap ye. maaf dia mmg sayang korang macam kawan je. if dia jawab "betul.aku pon mmg suka kau jadi buah ati aku" haaa..ang jangan pulak jerit guling guling ye. tu maknenye dia pon ade hati kat ang. tapi jgn berharap sangat perasaan manusia ni sukar ditafsir. manusia kan berubah.

kalau ada orang yang suke aku,kalau lah ade (rendah dri. tapi mmg pendek) aku nak die jadi bestfriend aku dlu sebelum jadi boyfriend. wlpn dah break nanti die ttp jadi bestfriend. boleh tak? hihi

okey itu saje. penat dah merepek.
tata.


nota jari : bestie aku amirul shafiq ^_*

1 comment:

AmieRuL ShaFiQ:-) said...

suhana nerty;

=) ; thnx ;

 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak