Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: main masakmasak : sushi nerty

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Sunday, July 31, 2011

main masakmasak : sushi nerty

moshimoshi.
ini entry main masakmasak sebelum pose esok. HEHE.
bestbest wat sushi,dah lama tak buat.

errrr..ni bukti aku tau masak okey.
hihihihihi
sibuk kate akutaktau masak kan kan.

ape name benda nie aku taktahu tau makan je. HAHA.

dah lah tayah r kutokkutok sushi aku wat,tau la burok. uhhh!


ni bahanbahan yg diguna.skit je sebab just nak buat california rolls (takjadikot)
sushi seasoning boleh beli kat supermarket cam jusco.mix dengan nasi bese je. tayah demand sgt nak beli beras sushi pulak. hihihi. letak timun jepun dengan isi ketam.timun bese taksedap lagipun timun bese banyak air. jangan lupe letak skit mayonis . extra sedap.haha.

 okey ini nigirizushi,makizushi dan temakizushi yang tak jadi tak cantek macam aku. HAHA.

mende nigirizushi? nigirizushi macam korang makan kanikama. yang atas die ade lauk..eh lauk ke? ahhh. apeapela.makan je senang. kikikiki.
makizushi pulak jenis gulung dalam dia ada inti ehh isi kot. macam aku buat aku letak timun jepun dengan mayonis je.
temakizushi ni lak just gulung je macam kon,dalam letak nasi isi ketam dengan timun. jgn lupe mayonis.
okey siap!

ini die aku punya california rolls yang cam cantek skit kan? hihihi. sushi nerty. HAHA

sedap tak sedap? aku makan sedap je yang lebihnye mira fara ngn fatin yang makan.
ma aku pon makan. 
bagi cous aku skit dia cakap .eh bukan sent msg.

" juri kata tak cukup padat.. tapi keseluruhannya ok la. pet suke "
cehhh.dah dapat free pon manyak ceta. hihi

okey dah sudah main masakmasak.

selamat berpuasa semua muslim :)

6 comments:

Muhammad Syafiqqullah said...

haha...rajin kau buat sushi suehanashi...(nama macam sushi!~)

kucing mesti suka kan?..=D

cik nerty said...

amboi sedap nme tue bob. haha

kucing? ^__*

p/s: pet tu nme cous ipa aku la

AmieRuL ShaFiQ:-) said...

delivery ke jb?

byr 3 kali gnda pon snggup ni..

=)

cik nerty said...

takleh. BASI.

hehe.

KimiCnoL said...

smngt ye buat sushi nk puasa nie..buat la bnyk2 then jual mcm kuih raya..hahaha ;D

cik nerty said...

mne leh jual..sy punye limited hehe :D

 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak