Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: Sarawak Part 2

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Wednesday, February 22, 2012

Sarawak Part 2

aku manusia lemah selalu terjatuh berbeda aku darimu kau berdiri teguh...
lalalalalaala..

ahakssss!
 tibe tibe je kan, sedang mendengar lagu ini laaahhhhh.
okay,ini part 2 tentang Sarawak.
rinduuuuuuuu!

p/s: malas nak ceta panjang.gamba je penting.hihi

hari ke-3
Cat's Museum


kucing pon ade kubur,mampu?

where was i?

i was at Damai Beach ,Santubong. ahaaaakkkks ;p

 who said Sarawak do not have any bitch? opsss! i am so sorry beach, i meant it. hihi

Welcome to Sarawak's Culture Village (:
p/s: aku dan kakak. aku kurus kakak gemok kakak cantik aku tak. see? hihi

puteri santubong puteri sajenjang penjaga gunung negeri Sarawak..
baris lirik yang aku dengar since tga final exam lagi..
itu gunung Santubong kawan kawan.

aku rasa sangat berbaloi dan best masuk tempat ni even mahal gilo!

1person with myKad rm60
student with matric Card rm15
student primary/secondary school rm 30.
warga emas 50 above rm30.

see the big different?
so please always bring your matric card bebeeehhhhhh.

at this culture's village,tibe tibe nak sepiking londohh pulakkk..haha
kat kampung budaya sarawak ni ade 7 buah rumah mengikut etnik terbesar negeri ni
betul betul terletak dibawah kaki gunung Santubong.

i am proud to be here(:
 

starting rumah Cina

my cous tunjuk kuat. ;p

dlm rumah melayu dorang demo buat kuih ketayap dengan bahulu cara tradisional.
sedap wokkk!

ini rumah melanau, sumpah tinggi. disebabkan abang yang bagi penerangan sangat cool so aku ingat ape yg dia dok bebelkan. orait bebehhhh, rumah ni boleh jadi smp 8 tingkat mcm uma flat dah owhhh..etnik melanau duduk dengan famili yang beso..so sbb tu uma dorang besa dan tinggi. okay itu je.

percaya?

over seh aku sengeh #gara gara abang tu kate aku cantik. haha (muntah)

ye adik aku, bukan adik kau? faham.

rumah orang Ulu

alat musik tradisi orang ulu. den tak tahu ape namenye. 
sbb den tak faham ape orang ulu tu ckp. hekhek.

orang Ulu sangat sexy..awwwww! tergoda i nyah. muahahaha.

Penan Hut, pondok die cantik,orangnye sexy..tak sanggup nak capture. hehe

buat hiasan manik dan tenun dalam rumah kadazan or iban taktahu. maaf.

my two sister over acting. 

rumah bidayuh.
titi buluh, bukan senang nak jumpa so try la.

persembahan kebudayaan.
this memory i will never erase. sgt syioookkk owhhh.
naseb baik ade video. (kaki record sekarang ;p)


see, Santubong sangat cantik. jatuh cinta .

tak sempat masuk semua rumah sbb kami kejar masa ke air port utk anta my cous and uncle.
depa balik awal sehari.kerja~

last day ari shopping se-Kuching beli semua yang nak beli asal cantik amik, ma bayar. kau ada?
ma aku ada boleh bayarkan. abah bagi duit. sayang ma abah aku. hihi

sepanjang sungai di Waterfront.

bot
dalam sampan.
sampan.

last tempat yang dikunjungi, muzium Kuching.


tiba di Airport Kuching.
Okay Kuching,selamat tinggal ade rezeki aku bakal daki Gunung Santubong.
perut akan rindu mee kolok,laksa sarawak,seafood dan lain lain yang superb sedapp.
akan ingat Uncle tour's guide yang mesra.
Kek lapis Sarawak Dayang Salhah akan menanti dirumah.
Terubok masin, jumaat nnt aku telan.

okbai.
assalam.

 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak