Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: Review : Pure Marine Collagen

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Tuesday, March 05, 2013

Review : Pure Marine Collagen

Assalamualaikum w.b.t ... 
Bismillahirahmanirohim.
 
Arini kita buat review sikit pasal PURE MARINE COLLAGEN ,singkatkan jd PMC. Okay, mesti ramai yang dah tahu apa tu PMC kan? PMC ni collagen tulen dari rumpai laut Sabah. Apa yang best pasal PMC ni? Banyak yang best sal ni, sapa nak kulit cantik? try PMC ni. Antara khasiat khasiat PMC :
  • melicin,memerah,menegang dan anti penuan
  • memulihara sel sel kulit mati
  • masalah jerawat dan jeragat
  • masalah kulit dan rambut(menjadikan lebih lembut)
  •  membantu proses mengurangkan berat badan (mengenyangkan)
  • masalah gastrik, sakit perut, cirit birit
  • bertindak sebagai anti kulat & anti bakteria
  • memberi tenaga dan merawat keletihan (anemia)
  • meningkatkan metabolisme/imun
  • membantu dalam menurunkan tekanan darah tinggi/hipertensi
  • membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah(diabetis)
  • meningkatkan peredaran darah, mengurangkan sakit bahu dan belakang
  • menurunkan tahap kolestrol dalam badan
  • membantu merawat masalah jantung
  • membantu merawat masalah gout, aderma(sakit lutut)
  • menguatkan tulang/sendi, meningkatkan sel rawan,ligamen & otot
  • mencegah kanser
  • menyerap lebihan garam dalam tubuh
  • mempercepatkan penyembuhan luka, kesan pembedahan/ kemalangan
  • membuang toksin dan reaksi radikal bebas
  • merawat usus kecil (sembelit) dan buasir
  • membantu merawat resdung
  • menormalkan fungsi kalenjat tiroid
  • baik untuk ibu mengandung (5bulan keatas) dan ibu yang menyusukan bayi

Pmc gred AAA (purple)
1. Nilai nutrisi adalah 10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (yang berharga lebih kurang RM418 untuk 30 gram).

2. Khasiatnya sama seperti sarang burung layang-layang (yang berharga lebih kurang RM400 untuk 38 gram)

3. 24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang-layang.

4. Mengandungi kalsium yang 37 kali lebih tinggi dari hati ikan.

5. Nilai pH ialah 7.6

6. Mengandungi kandungan iodine yang tinggi untuk menghalang tubuh manusia dari menyerap logam berat yang berbahaya seperti plumbum yang boleh menyebabkan kanser darah dan kanser tulang.

7. Mengandungi banyak vitamin dan mineral penting seperti kalsium, magnesium, potasium, Vitamin B6, B12, C, A, Omega 3 dan anti oksida.

8. Mengandungi kandungan serat yang tinggi bagi memudahkan penghadaman dan mengatasi masalah sembelit/buasir.
      Sekarang macam mana nak makan? berapa banyak ? Senang je.
f   
      Sebab Pmc ni kering, kita rendam dalam air semalaman. Then kita rebus dia sampai jadi macam jelly. Senang kan? Boleh jugak terus campur perisa buah, daun pandan atau gula batu dan gensing. Tapis dan simpan dalam bekas, masuk dalam peti ais.

      Cara pengambilannya, kita ambil 2-3 sudu Pmc bancuh dengan air panas/suam atau campur dengan jus buah. Nak makan macam tu je pon boleh. Buat masker pon boleh. Pakai kat mana2 je, resultnya kulit jadi licin dan lembut. Awwww ;p
      
      Air rendaman tu jangan buang, boleh buat rendam kaki yang merekah tue. Tak membazir kan? Pmc yang ditapis tu pulak boleh buat masker, pakai ari-ari. 
      
     Yang ni boleh simpan buat masker, pakai lepas basuh muka biar selama 20min / smp kering. Nak pakai bawak tidur pon boleh ;)

Beza Pmc ni ikut gred. Ade gred AA(putih), AAA(purple) & AAAA(hijau). 

Sebenarnya, semua Pmc mengandungi khasiat yang sama cuma gred 
lebih tinggi lebih la kuantiti collagen dan anti oksida-nye, faham kawan kawan? 

Review aku sendiri bila dah makan Pmc ni:
(makan)
-badan rasa ringan dan tak mudah letih
-resdung dah mula kurang, selalunya bangun tidur bersin2..skrg dah tak.
-nak kata kulit jadi cerah tu tipu lah kan sebab memang kulit gelap 
tp kulit mmg jadi licin dan pori2 makin kecik.
(masker)
- resultnya kulit muka ku kian licin dan licin. hehehe

       Itu saja, kesan penggunaan Pmc ni berbeza bg setiap orang ye! Amalkan selalu, Insya Allah berkesan.
       Sakit sakit badan, selalu membuang air besar tu normal bagi permulaan pengambilan Pmc ni, itulah tidak balas namanya. 
Berminat nak try?
Aku jual gred AAA saja, tp if nak gred AA or AAAA, boleh request.
100gm RM 15.

Selamat mencuba!
 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak