Dashboard | +Follow

belogretakciknerty: Kistot : Indahnya memori melebihi realiti

With the name of Allah

The most Gracious, The most Merciful.

|

You are an island, I just a little boat.

Friday, May 26, 2017

Kistot : Indahnya memori melebihi realiti

Bagi aku hati, walaupun engkau terluka namun aku tetap pertahankan rasa. Cuba kau kenang hati, masa uda itu sentiasa memberi. Masa, hatinya bahkan senyumnya juga aku tidak akan lupa.

Ahh..sudahlah kau wahai akal, asyik saja mahu tenangkan aku. Tidakkah engkau sepatutnya lebih tau realiti tidak seindah memori. Keutamaanya sudah tiada lagi.

Aku tahu hati, semua memori aku ingat dengan penuh teliti. Ya, masih kau ingat saat dara bertanya kepada uda tentang masa? Terpalit semuanya, semuanya salah saja. Sebab itulah..aku tidak mahu ianya berulang lagi dan lagi. Biarlah, memori juga indahnya. Memori juga yang aku suka. Walau aku cuma mahu tika membuka mata,sekurangnya sebaris kata begitu juga sebelum lena.Biarlah, biarlah! Jangan pula engkau merintih wahai hati,aku tahu engkau mahu kuat bukan?

Ya, memang. Aku mahukan uda sama seperti yang engkau rasa. Walaupun aku terluka, uda jugalah penyembuh si dara. Walau sesukar mana, aku akan bertahan. Jangan engkau pula yang goyah ya akal!

Tidak! Tidak! Walaupun ini bukannya tindakan bijak tetap saja aku mahu bertindak, mengikat hati si uda. Seperti selalunya, "jangan pernah putus harap untuk buat uda jatuh cinta setiap hari". Itu konklusi, aku pasti.

*kistot=kisah kontot 😅
 

Designed by Cik Nerty Si Jari Conteng | 2013 BelogRetakCikNertyLensaRetak